Anmälan

Om vi hade tur inför Transalp 2006 så var det precis motsatt denna gång.

Den 1 december kl 12.00 öppnade online-anmälningen till de 250 första startplatserna. Några minuter senare var alla uppgifter ifyllda och skickade. Nu började väntan, hade vi varit snabba nog. Klockan 18 kom så ett mail: Tyvärr måste vi informera att ni inte fått någon startplats och ni är därmed placerade på väntelistan. Det var ju typiskt och vi som tyckte vi var så snabba.

Den 4e december kom väntelistan upp. Vi var på plats 14 och det var mer än 500 team bakom oss. Med så lågt nummer kan det bara ha handlat om sekunder att vi kommit med. Veckorna tickade på och vi klättrade till 12e plats under två månader.

Nästa tillfälle för anmälan var den 15e februari när de 250 resterande platserna skulle fördelas. Denna gång genom lottdragning av inskickade anmälningar. Vi skev ut anmälningsformuläret, fyllde i och postade iväg till Tyskland. Den 16e februari kom det ett mail: Dragningen är nu gjord och vi måste tyvärr meddela att ni inte har tilldelats någon startplats.Typiskt ännu en gång. Vi hade dock klättrat till 6e plats på väntelistan, då några av teamen framför haft tur i dragningen och kommit med.

Ytterliggare några veckor gick och vi klättrade ungefär en placering i veckan. Den 22 mars kom det ett glädjande mail från organisationen att de nu kunde erbjuda oss en startplats om vi ville. Självklart ville vi det. Så efter drygt tre månaders vånda över att starta eller inte fick vi slutligen vår eftertraktade plats i JTT 2007.
Träning

Trots att vi varit osäkra på att få starta eller inte har vi ändå tränat på som vanligt. Vinter- och försäsongsträningen har dock sett lite olika ut för oss båda. Peter har mest kört lågintensiv jobbpendlig 10 mil om dagen några dagar i veckan, kombinerat med lite trainer. Anders har tränat mest löpning kombinerat med skogscykling på singlespeed MTB. Vilken metod som varit den bästa får vi utvärdera längre fram.

Inför förra året tog vi professionell hjälp med träningsupplägg av Mattias och Sara på Aktivitus. Vi var nere i Göteborg och gjorde konditionstest och fick ett tremånaders träningsprogram. Detta fungerade väldigt bra och var en stor hjälp till att vi kunde ta oss igenom Transalp 2006 så bra som vi gjorde och ändå njuta under tiden. Framför allt så var det styrketräningen på cykel, där vi byggde upp styrka i muskler, knän och leder, som gjorde att vi kunde trampa tungt upp i de branta backarna utan att få problem med kroppen.

Med knappt tre månader kvar har vi börjat återanvända programmet och tränar enligt detta fram till start. Vi är ungefär i samma form som när vi inledde träningen förra året och kommer att köra efter samma tider och intensiteter på träningspassen.

Förra årets träning blev en blandning av MTB och racer, men i år har vi för tillfället parkerat skogscyklarna och tränar tiden fram till start till 100% på asfalt.

Landsvägscykling skiljer lite från MTB genom att på landsvägen är det lättare att bilda stora klungor av cyklister än inne i skogen. Även hastigheten är högre och nyttan av en klunga blir större än då det går sakta. Genom att träna klungkörning med cykelklubben känner vi oss rätt så säkra och komfortabla med att cykla i klunga.
JTT 2007          Upp          Utrustning
 
  JTT 2007

  Förberedelser

  Utrustning

  Innan start

  Etapp 1
  Etapp 2
  Etapp 3
  Etapp 4
  Etapp 5
  Etapp 6
  Etapp 7

  Hemresa

  Utvärdering

  FAQ


  ajpj.se