Avslutningsfest och hemresa
Etapp 7          Upp          Utvärdering
 
  JTT 2007

  Förberedelser

  Utrustning

  Innan start

  Etapp 1
  Etapp 2
  Etapp 3
  Etapp 4
  Etapp 5
  Etapp 6
  Etapp 7

  Hemresa

  Utvärdering

  FAQ


  ajpj.se
På kvällen var det dags för den stora avslutningsfesten. Det var helt fullt av deltagare på platsen där målgången tidigare på dagen varit och stämningen var mycket god.
Det bjöds på kyckling, pommes, pasta och vin.
Alla frivilliga funktionärer och övrig personal som ställt upp under veckan avtackades på den stora scenen. Även slutsegrarna, tvåan och trean fick komma upp och ta mot priser.
Sedan kom det som alla väntat på och sett fram mot under hela veckan. Utdelningen av Finisher-tröjorna. Alla deltagare ropades upp och fick komma fram på scenen för att ta emot den åtråvärda tröjan.
Med tröjan som bevis på att vi hade klarat av Jeantex Tour Transalp 2007 gick vi mycket nöjda tillbaka till hotellet för en sista natt i detta härliga Italien.
På morgonen efter var det dags för vad många brukar kalla Transalps sista etapp, att med de stora tunga väskorna ta sig till platsen för busstransporten tillbaka till startorten. Vi fick dock skjuts från hotellet så vi slapp denna mödosamma vandring.
Vid busshållplatsen var det fullt med deltagare som väntade i den varma solen. Vid 10.00 kom bussarna och efter lite organiserat kaos kunde vi till slut få plats i en buss.
Busschauffören var en trevlig man som med jämna mellanrum berättade om platserna vi passerade på vår väg från Riva, via Brenner till slutmålet i Oberammergau.
Det blev ett kärt återseende med Roomstern. Det är något visst med den bilen som gör att man blir lika glad varje gång man ser den. Vi lastade in våra väskor och åkte bort till cykelutlämningen.
Cyklarna hade vi lämnat in dagen innan, precis efter målgång och de hade transporterats med lastbil tillbaka till startorten. Efter lite letade hittade vi våra kära cyklar. Med cyklar och packning i bilen kunde resan hem starta.
Efter att ha ätit pasta varje dag i en hel vecka, med undantag från den härliga och energigivande pizzan i Livigno, satt en stor hamburgare som en smäck.
Söndagstrafiken på Autobahn var hyfsat gles och vi slapp köer. Några korta pauser och ett tankstopp senare var vi vid färjan i Travemünde. 
Utvilade hade vi sedan bara 60 mil kvar av resan innan vi åter var hemma.