Bike Transalp Challenge  15 - 22 Juli 2006.

Bike Transalp Challenge (BTC) är en åtta dagar lång MTB-tävling som går över alperna med start i Tyskland och mål i Italien. Tävlingen är öppen både för proffs och amatörer och lockar deltagare från hela världen. Totalt 1100 personer i 550 st tvåmannateam deltar. Bansträckningen varierar från år till år och läggs för att ge deltagarna främst en rejäl utmaning men även en härlig naturupplevelse. Det innebär att tävlingen går över de högsta bergen med de brantaste stigningarna som överhuvudtaget går att frambringa. 2006 års sträckning gick från Tyskland, via Österrike och Schweiz, till målet vid Gardasjön i Italien vilket innebar 70 mil av cykling och 22500 höjdmeter att bemästra.

Den kuperade bansträckningen i alpmiljö gör att BTC anses vara en av världens tuffaste MTB-tävlingar och är genom detta en dröm för många cyklister att genomföra.
 

  BTC 2006

  Förberedelser

  Utrustning

  Innan start

  Etapp 1
  Etapp 2
  Etapp 3
  Etapp 4
  Etapp 5
  Etapp 6
  Etapp 7
  Etapp 8

  Hemresa

  Utvärdering

  FAQ


  ajpj.se
Upp          Förberedelser
Team happymtb.org

I de tävlingar vi deltar i så cyklar vi för Happymtb.org som är Sveriges största och populäraste internetforum för cykel. På forumet diskuteras allt inom cykel på både landsväg och MTB och medlemmarnas kunskaper är mycket stor i det mesta som handlar om cykling.
Vi bidrar till forumet genom att skriva om våra äventyr och berätta om förberedelser, träning utrustning mm. Under Bike Transalp Challenge 2006 så hade vi dessutom daglig rapportering där vi skrev och visade bilder från etapperna. Det blev ett mycket uppskattat inslag och saknaden efter oss var stor då rapporten uteblev en dag pga skador. Det är kul att finns ett intresse och vi hoppas med våra berättelser att vi kan inspirera andra att åka ut i Europa och cykla.
Vi loggade sträckningen för BTC 2006 med GPS och kml-filer för Google Earth finns att ladda ner här